Muizen

Wat te doen tegen muizen?

Voorkomen is beter dan genezen. Zorg ervoor dat muizen niet overal in kunnen komen en dicht alle spleten, gaten en kieren in huis of bedrijfspand of fabriek goed af. Vergeet hierbij de plinten niet. Ruim voedingsresten direct op en houd vloeren goed schoon. Sluit voorraadkasten goed af. Bewaar aangebroken verpakkingen in afsluitbare voorraadblikken.

Als u van huisdieren houdt, is een kat in huis heel nuttig om muizen te weren. Een hond van een ras met jachtinstinct kan ook afdoende zijn.

Een andere al oude methode om muizen te bestrijden zijn muizenvalletjes met kaas of pindakaas. Zorg er wel voor dat er nergens anders voedsel te vinden is, zodat de muis sneller uit de val zal eten.

Lokdozen die gevuld zijn met gifkorrels wordt ook vaak toegepast om muizen te bestrijden. Dit is alleen toegestaan binnenshuis omdat het gif schadelijk is voor het milieu. Elke dag even controleren of er nog voldoende gifkorrels zijn en zonodig bijvullen. Pas wel goed op met andere huisdieren en met kleine kinderen.

Ook zijn er apparaten verkrijgbaar die geluid voortbrengen met hoge frequentie, waardoor muizen afgeschrikt zouden worden. Een diervriendelijke toepassing, maar een die niet geschikt is als u al een muizenplaag heeft.

Al deze middelen ten spijt is een muizenplaag beter te voorkomen en beter te behandelen als u zo snel mogelijk een professionele ongediertebestrijder inschakelt. Bel of mail ons voor advies of een offerte