fbpx

Vliegen

VLIEGEN

Van de vliegen is de huisvlieg of kamervlieg de meest bekende. Maar ook de stalvlieg komt veel voor in Nederland en dan met name in de agrarische gebieden.
Naast het feit dat vliegen overlast bezorgen, kunnen ze gevaarlijke ziekten overbrengen. Voorbeelden hiervan zijn: tyfus; parasitaire wormen, lepra, salmonella, cholera, polio, dysenterie en tuberculose.

Vliegen bestrijden

Vliegen bestrijden kan met pesticide. Maar een andere doeltreffende manier is het gebruik van vliegenvangers (vliegenlampen). Door het juist ophangen en/of plaatsen van een vliegenlamp met de juiste capaciteit kunnen grote hoeveelheden vliegen gevangen worden.

 Het voorkomen van vliegen

Om vliegen te voorkomen is allereerst een goede hygiƫne erg belangrijk. Gooi voedselresten meteen weg. Zorg dat voedsel altijd goed is afgedekt. Gooi met name vleesresten niet zo in een afvalbak maar verpak dit eerst. Hiermee voorkomt u dat een vrouwtjesvlieg haar eitjes in het vlees legt. Een vrouwtjesvlieg legt haar eitjes in afval, dode dieren (vlees), compost of rottende voedingsmiddelen. Laat geen uitwerpselen van huisdieren liggen maar ruim deze direct op.